Lefa Kullberg – mies yrityksen takana

Aurinko paistoi lämpimästi kotini terassille heinäkuisena aamuna vuonna 2018. Istuin rakentamallani aurinkotuolilla ja nautiskelin aamukahviani. Se ei lievittänyt hermostustani, sillä elämääni oli hiipinyt tyhjiö eikä tulevasta ollut varmuutta. Entä jos tämä ei onnistu?

Aamu oli samanlainen kuin muutkin tuon kesän aamut, paitsi että tuolla hetkellä mikään ei ollut kuin ennen. Olin nimittäin juuri ottanut ensimmäisen askeleen kohti erään pitkäaikaisen idean ja intohimoni toteuttamista. Olin irtisanonut kauppiuudesta Helsingissä ja astunut askeleen tyhjän päälle.

Vuosien varrella minulla on ollut monenlaista liiketoimintaa. Olen toiminut muun muassa puuseppänä, portsarina, K-kauppiaana, TV-alalla sekä remontoinut koteja.

Seuraavat viikot tuntuivat pitkäveteisiltä. Loppukesä meni etsiessä vanhaa tavaraa ja ideoidessa tulevaa. Kova työ on kantanut hedelmää, kun ideat ja esineet ovat heränneet konkreettisesti uuteen eloon.

Olen Lefa Kullberg. Valitsen ja kunnostan itse kaikki tuotteet, jotka ovat myynnissä Wood & Velvet -nettikaupassa. Osan myytävistä huonekaluista teen itse. Lisäksi puran löytämäni aarteet osiin ja kokoan niistä jotakin uutta ja ainutlaatuista.

Nykyään tiedämme, kuinka haitallisia kertakäyttöiset halpatavarat ovat. Kalusteilla on myös lyhyt elinkaari. Asiaan on selvästi herätty ja laatuun on alettu panostamaan enemmän.

Aloittelin liiketoimintaa 2000-luvun alussa tällä samalla formaatilla, mutta aika ei ollut silloin vielä kypsä. Nyt olen mielestäni valmiimpi tähän työhön kuin koskaan aiemmin.

Nyt on oikea aika Wood & Velvetin kaltaisille kestäville yrityksille. Tuotteemme ovat paitsi eettisiä myös persoonallisia, uniikkeja ja yksilöllisiä. Sisustaa voi myös vastuullisesti – tyylistä, estetiikasta ja laadusta tinkimättä.

Toivon että intohimoni ja rakkauteni laadukkaisiin kädentaitoihin, perinteisiin ja klassikoihin välittyy sinulle työni kautta. Tervetuloa ostoksille Wood & Velvetiin.

-Lefa

Tarina

Wood and Velvetin tarina juontaa juurensa vuoden 2018 kuumaan heinäkuuhun. Entiset kauppiaat Sari ja Lefa Kullberg istuivat silloin oman kotinsa terassilla Lefan tekemissä aurinkotuoleissa ja hörppivät aamukahvejaan normaalia hermostuneemmissa tunnelmissa. Olo oli tyhjä, jopa vähän pelokas.

”Mitähän me oikein mentiin taas tekemään?”

Pikkuhiljaa heidänkin ymmärryksiinsä alkoi hiipiä se tosiasia, että he olivat juuri irtisanoneen molemmat kauppapaikkansa Helsingissä, eikä heillä ollut minkäänlaista suunnitelmaa siitä, että miten elämä ja arki jatkuisi tämän jälkeen. Joten siinä he istuivat ja hörppivät. Ja vain hörppivät.

Onneksi kesä 2018 oli lämmin ja kaunis, joten siinä terassilla kehtasikin hörppiä niitä aamukahveja ihan joka ikinen heinäkuinen ja elokuinen aamu. Rauhallisten aamujen lisäksi tätä tyhjyyttä seurasi vaihe, jonka aikana luettiin kasoittain aikakauslehtiä, tongittiin aarteita erilaisista aitoista ja kirppareilta, joogattiin ja tehtiin unelmakarttoja. Se oli ihanan seesteistä, mutta samalla myös melko turhauttavaa aikaa kahdelle sellaiselle ihmiselle, jotka ovat aina tottuneet käärimään hihansa ja ryhtymään toimeen. Hyvät ideat tarvitsevat kuitenkin aikaa muhiakseen itsensä valmiiksi. Ne ovat toisinaan vähän niin kuin lihapullien seuraksi tehtävä ruskea kastike, joka täytyy keittää kasaan.

Me uskomme, että maailmassa on jo tarpeeksi kaikkea, jotta meidän ei tarvitsisi elää puutteessa. Kaatopaikoilla makaa tonneittain hyödyntämiskelpoista tavaraa, jota emme ole osanneet tai viitsineet jalostaa hyötykäyttöön. Päivittäin sinne ajetaan lavoittain myös täysin toimivia ja ehjiä tavaroita ja tekstiilejä, jotka eivät vain enää palvelleet sen senhetkistä omistajaa. Toisen käsissä samainen tuote voisi tuottaa iloa vielä vuosia.

Tämä meidän ruskea kastike tarvitsee vielä hetken aikaa muhiakseen itsensä täysin valmiiksi, mutta sillä aikaa kun kannen alla kuplii, voit rauhassa jo tutustua nettikauppamme tarjontaan. Nettikauppamme tarjoaa uniikkeja huonekaluja ja sisustustuotteita, jotka kestävät katsetta ja aikaa. Osa tuotteistamme on entisöityjä, osa valmistettu kierrätysmateriaaleista ja osa pelastettu kohtalolta nimeltä kaatopaikka. Kaikkia tuotteittamme kuitenkin yhdistää se, että ne kaikki ovat saaneet uuden mahdollisuuden. Me uskomme uusiin mahdollisuuksiin ja siihen, että huonekaluja huoltamalla ja hoivaamalla tuemme kestävää kehitystä myös kodin sisustuksessa. Emme missään nimessä ole valmiita tinkimään tyylistä, estetiikasta tai laadusta. Kaiken voi saada.

Lue lisää tiimistämme alta!

Wood and Velvet tulossa vuonna 2019!