Naimaonnea poimimassa

Naimaonnea ja juhannustaikoja

Juhannustaiat ovat osa suomalaista kansanperinnettä. Kertomusten mukaan jo esi-isämme ovat juhlineet nykyisen juhannuksen aikaan Ukon juhlaa, jonka tarkoituksena on ollut varmistaa tuleva sato ja hedelmällisyys. Juhannus onkin vahvasti muun muassa juuri hedelmällisyyden juhla. Tämä selittää sitä miksi suurin osa juhannustaioista liittyy niin vanhasti naimaonneen ja lemmenasioihin, ja sitä miksi niitä tehdään niin usein ilman rihman kiertämää.

 

Ehkäpä tunnetuin ja jopa nykypäiviin saakka säilynyt juhannustaika on tapa kerätä seitsemän erilaista kukkaa ja laittaa ne juhannusyöksi tyynyn alle. Kukkaset tyynyn alla uinuvan tulisi nähdä unessaan tuleva puolisonsa.

 

Seitsemän kukkaa tyynyn alla

Me Wood and Velvetillä rakastamme loitsuja ja juhannusyön taikoja. Mikäli rakkauselämäsi kaipaa säpinää, rohkaisemme sinua keräämään oman kimppusi ennen nukkumaanmenoa. Ei se ainakaan ota, jos ei se annakaan.

Ja mikäli se mielitietty on jo löytynyt rinnalle, voi tämän konstin avulla tarkistaa, että kyseessä todellakin on se ainoa ja oikea 🙂

Seitsemän kukkasta tyynyn alla uinuva näkee unessaan tulevan puolisonsa.

Myös kukkakedolla kirmaaminen nakuna voi olla erittäinkin vapauttava kokemus. Muistathan tehdä vain punkkitarkastuksen ennen nukkumaanmenoa.

Valmiina uneksimaan tulevasta puolisosta

Juhannustaiat talteen

Ota talteen ja laita toteen myös muut Wood & Velvetin hyväksymät juhannustaiat:

  • Kun juhannusyönä katsoo kaivoon tai lampeen, näkee tulevan puolisonsa
  • Kun pesee kasvonsa joenrannassa juhannusyönä, näkee vastarannalla tulevan puolisonsa
  • Kun juhannusyönä asettaa vastakkain kaksi peiliä, näet toiseen peiliin katsoessasi tulevan puolisosi kuvajaisen
  • Kuuntele käen kukuntaa: Niin monta kertaa kuin se kukkuu, niin monta vuotta menee puolison löytymiseen. Jos on haku päällä, kannattaa pysyä kaupungissa, jossa ei käkiä liiemmin kuulu – jos ei kukkumista kuulu lainkaan, tulee se oikea vastaan vielä samana vuonna.
  • Kävele juhannussaunan yhteydessä takapuoli edellä kohti puupinoa. Se halko, johon takapuolesi osuu, kertoo tulevasta rakastajastasi. Mikäli halko on halkaistu, on mies toisen naisen varattu mies tai leski, ja jos puu on kokonainen, saat miehen täysin omaksesi.

 

Lämpöä, lempeä ja taikaa jokaisen juhannukseen!

XOXO,

Lefa, Sari, Neea, Kiia, Nekku ja pikku-kissa <3